12:39:24 28.03.2024
Stiri

Ambasadorul României în R. Moldova așteaptă pași CONCREȚI din partea autorităților de la Chișinău, pentru ca TVR Moldova să-și recapete licența NAȚIONALĂ: „Să se repare o NEDREPTATE”

Social 19.09.2019 09:42 Vizualizări2060 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României în R. Moldova așteaptă pași CONCREȚI din partea autorităților de la Chișinău, pentru ca TVR Moldova să-și recapete licența NAȚIONALĂ: „Să se repare o NEDREPTATE” Facebook


Societatea Română de Televiziune a făcut o solicitare la Consiliul Coordonator al Audiovizualului ce cuprinde toate demersurile legale pentru a recăpăta frecvenţa naţională de care a fost lipsită în anul 2007. Acest lucru este posibil, după ce Compania „Telestar Media”, care are în proprietate postul de televiziune Canal 2, a anunţat că renunţă la frecvenţa naţională în favoarea Societății Române de Televiziune.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, speră că autoritățile din R. Moldova vor contribui la „repararea unei nedreptăți”.

„Contăm pe sprijinul autorităților responsabile și competente din R. Moldova pentru a reveni la normalitate și a repara o nedreptate. TVR Moldova trebuie să ajungă în casele tuturor cetățenilor R. Moldova, prin alocarea licenței analogice cu acoperire națională eliberată de Canal 2. Reținem că avem de partea noastră și un dosar închis printr-o înțelegere amiabilă la CEDO”, a scris Ambasadorul pe pagina sa de Facebook.

Citește și: DOC // Postul de televiziune „Canal 2” RENUNȚĂ la frecvența națională în favoarea „TVR Moldova”, pentru ca aceasta să nu ajungă în mâinile lui Dodon?

Conducerea Televiziunii Române a anunţat că deja pregăteşte dosarul pentru schimbarea şi completarea licenţei de emisie a TVR Moldova.

În acest context, de la anul, se va mări grila de emisie a postului de televiziune TVR Moldova. Vor fi realizate mai multe produse media care promovează valorile culturii române şi europene.

TVR a rămas fără această frecvență națională în R. Moldova în anul 2007, printr-o decizie a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, condus atunci de actualul membru al aceleiași structuri, Corneliu Mihalache, după ce guvernarea comunistă a invocat anumite datorii ale Societății Române de Televiziune. Frecvența fusese acordată atunci postului de televiziune „2 Plus”. Revenirea TVR în R. Moldova s-a produs abia pe 1 decembrie 2013.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md