10:38:28 28.03.2024
Stiri

Încă doi deputați pot rămâne astăzi fără IMUNITATE PARLAMENTARĂ. Procurorul general interimar a făcut demersuri în Parlament

Politică 19.09.2019 10:25 Vizualizări2069 Autor: Ziarul National
Încă doi deputați pot rămâne astăzi fără IMUNITATE PARLAMENTARĂ. Procurorul general interimar a făcut demersuri în Parlament


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a deputaților Vladimir Cebotari (PD) și Petru Jardan (Partidul ȘOR). Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în debutul ședinței de astăzi a Legislativului.

Liderul PD, Pavel Filip, crede că ar fi vorba de o răfuială politică și a venit cu propunerea ca procurorul general „să nu mai fie chinuit” de actuala majoritate parlamentară. „Să renunțăm toți deputații PD la imunitate și să nu-l mai chinuiți pe procurorul general. Nu s-au găsit probe într-un dosar, iar acum se vine cu altceva, tot tras de urechi”, a menționat Filip.

Citește și: Următorul deputat care ar putea rămâne fără IMUNITATE parlamentară: „Năstase vrea să meargă mai departe decât ridicarea imunității”

Președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a anunțat că toți deputații democrați vor merge la Comisia juridică numiri și imunități, pentru a asculta argumentele aduse de procurorul general, care stau la baza solicitării ridicării imunității lui Vladimir Cebotari.

Citește și: Democratul Cebotari i-a RĂSPUNS lui Năstase, după ce ultimul i-a cerut procurorului general să solicite ridicarea IMUNITĂȚII. „Această parodie de „comisar Catani” va răspunde pentru modul în care uzurpează puterea”

Președintele Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco, s-a opus, inițial, ca deputații PD să participe la ședința în care Dumitru Robu va prezenta argumentele necesare pentru retragerea imunității celor doi deputați. Acesta a spus că ședința e secretă și pot participa doar procurorul general, membrii comisiei și persoanele vizate.

În cele din urmă, Parlamentul a luat o pauză de 30 de minute, iar deputaților PD li s-a permis să asiste la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități.

De menționat că deputatul Vladimir Cebotari a depus astăzi documentele la Comisia Electorală de Circumscripție Chișinău pentru înregistrarea în calitate de candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea PD, iar Petru Jardan este bănuit de implicare în frauda bancară.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md