23:42:57 19.04.2024
Stiri

Un deputat le cere CCA-ului și Guvernului să urgenteze procesul de acordare a frecvenței naționale pentru TVR: „TVR pe întreg teritoriul Republicii Moldova!”

Social 19.09.2019 12:18 Vizualizări1674 Autor: Ziarul National
Un deputat le cere CCA-ului și Guvernului să urgenteze procesul de acordare a frecvenței naționale pentru TVR: „TVR pe întreg teritoriul Republicii Moldova!”


Deputatul Blocului „ACUM”, Iurie Reniță, le solicită Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) și Guvernului să urgenteze procesul de acordare a frecvenței naționale pentru Societatea Român de Televiziune, după ce „Canal 2” a renunțat la aceasta în favoarea „TVR Moldova”.

„TVR pe întreg teritoriul Republicii Moldova! Ca persoană care a participat nemijlocit, în perioada 2010 – 2013, la revenirea TVR-ului la noi acasă, în Republica Moldova, solicit Consiliului Audiovizualului și Guvernului să urgenteze procesul de reparare a ilegalității și nedreptății comise în perioada regimului Voronin vis-à-vis de sutele de mii de admiratori ai TVR-ului. TVR trebuie să aibă acoperire națională așa cum a fost până în 2007. Bine ai revenit în toate casele noastre, TVR!”, a scris deputatul pe Facebook.

Și Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, și-a exprimat speranța că „autorităților responsabile și competente din R. Moldova” vor lua această decizie pentru „a reveni la normalitate și a repara o nedreptate”: „TVR Moldova trebuie să ajungă în casele tuturor cetățenilor R. Moldova, prin alocarea licenței analogice cu acoperire națională eliberată de Canal 2. Reținem că avem de partea noastră și un dosar închis printr-o înțelegere amiabilă la CEDO”.

Menționăm că Societatea Română de Televiziune a anunțat că a făcut o solicitare la Consiliul Coordonator al Audiovizualului cu toate demersurile legale pentru a recăpăta frecvenţa naţională de care a fost lipsită în anul 2007.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md