12:47:37 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Cebotari, care a rămas fără IMUNITATE parlamentară, promite DEZVĂLUIRI: „Ne vom bate până nu o să-l scoatem pe Năstase din țară. O să fugă, pentru că este un FRICOS”

Partide/Comunicate 19.09.2019 14:43 Vizualizări2784 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cebotari, care a rămas fără IMUNITATE parlamentară, promite DEZVĂLUIRI: „Ne vom bate până nu o să-l scoatem pe Năstase din țară. O să fugă, pentru că este un FRICOS” Captură


Reprezentanții fracțiunii Partidului Democrat (PD) consideră că deputatul Vladimir Cebotari este cercetat penal într-un dosar „fabricat la comanda actualului ministru de Interne, Andrei Năstase”, și a partenerilor săi din PSRM. Vladimir Cebotari neagă că s-ar face vinovat de cele incriminate și spune că nu intenționează să fugă din R. Moldova. În schimb, potrivit lui Cebotari, o va face în curând Năstase.

„Tot ce se întâmplă în ultima perioada, dar mai cu seamă acțiunile guvernării din ultima săptămână, acțiunile de astăzi demonstrează un lucru: ne-am întors în anul 1937, când partidul de la putere, venit la guvernare de altfel, la fel ca actuala coaliție, prin lovitură de stat, a pornit o campanie de represiune și execuții împotriva tuturor celor care s-ar fi opus regimului de guvernare. Președintele republicii ne anunța chiar acum câteva zile în plenul Parlamentului că procurorul general va veni să ceară ridicarea imunității unor deputați. Tot în acea zi, prim-ministrul s-a lăudat că „a livrat doar prima porție” de astfel de acțiuni. Probabil, avea în vedere că azi am avut următoarea porție, așa cum ne-a promis”, a declarat liderul PD, Pavel Filip, după ce fracțiunea a părăsit, în semn de protest, ședința de astăzi a Parlamentului în care se discuta despre retragerea imunității lui Cebotari.

Filip s-a referit și la ministrul Andrei Năstase, care anterior ar fi dispus pornirea dosarului pe numele lui Cebotari.

„Ministrul de Interne, tot el lider de partid, anunță și el înaintea Procuraturii, ce urmează să facă această instituție. Dosarele sunt inițiate, firește, doar pentru membri ai opoziției și cu o lună înainte de alegeri. Dosarele apropiaților de la putere sunt clasate. Finanțarea unui partid cu 1 milion de dolari pe lună de la un stat străin nu mai reprezintă o prioritate pentru Procuratură. Cum ar putea un procuror numit de președintele republicii să investigheze declarații și fapte ale acestuia pasibile de trădare de țară? Actuala coaliție a venit la putere acuzând PD că a influențat justiția. Totuși, astăzi, politicienii de la guvernare și-au băgat adânc ghearele în sistemul de justiție, cu amenințări la ședințele CSM, cu indicații directe, cu numiri de fini, cumetri și membri de partid în organele de drept”, a mai adăugat Filip.

La rândul său, deputatul Vladimir Cebotari a precizat că nu intenționează să părăsească R. Moldova. „Eu vă spun ce o să se întâmple în continuare. O să-i înfruntăm, o să lucrăm în cadrul legal, o să ne batem cu ei, în modul cel mai direct, în cadrul legal. O să luptăm inclusiv pentru municipiul Chișinău. Vom lupta până nu o să-l scoatem pe Năstase din țară, dar cu legea după dânsul. O să fugă de nu să poată să-l ajungă nici legea. Așa de repede o să fugă, pentru că el este un fricos. El folosește instrumentele pe care i le-a pus la dispoziție coaliția pentru interesele sale persoanle. Sigur că o face cu susținerea partenerilor săi de coaliție, care au temeri similare. Se tem să nu vorbim despre prostiile pe care le-au făcut. O să vorbesc în campanie despre mai multe lucruri”, a conchis Cebotari.

Pavel Filip a mai adăugat că toți deputații rămân în Parlament și vor fi în cadrul fracțiunii: „Să nu creadă că am fugit”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md