14:34:11 25.04.2024
Stiri

Digi 24: Ambasadorul României a votat PENTRU Kovesi la cererea lui Iohannis, deși Dăncilă îi ceruse un vot împotrivă

Știri 19.09.2019 15:06 Vizualizări1708 Autor: Ziarul National
Digi 24: Ambasadorul României a votat PENTRU Kovesi la cererea lui Iohannis, deși Dăncilă îi ceruse un vot împotrivă


Klaus Iohannis i-a cerut, joi, ambasadorului României la UE, Luminița Odobescu, să voteze pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în Consiliul COREPER.

Potrivit unor surse citate de Digi24, România a votat pentru desemnarea fostei șefe a DNA în funcția de procuror-șef european.

Președintele a contactat-o telefonic pe Luminița Odobescu înaintea votului din COREPER și i-a cerut să voteze în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

Solicitarea președintelui vine după ce cu o seară înainte, premierul Viorica Dăncilă a declarat că i-a dat acesteia un mandat să voteze împotriva fostei șefe DNA.

„Am spus și repet acest lucru. Nu susținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi. Nu susținem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească, atunci când există suspiciuni asupra unui om, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să lămurească aceste lucruri și pe urmă să ocupe această funcție. Îmi mențin poziția pe care am avut-o. Am văzut că o anumită persoană a venit în spațiul public cu această informație care nu îi face cinste”, a declarat Dăncilă, miercuri seara.

Întrebată cum va vota joi Luminița Odobescu, Ambasadorul României la UE, Viorica Dăncilă a fost categorică: „Am spus: împotrivă”.

Kovesi a obținut majoritatea voturilor ambasadorilor din Consiliul COREPER, grupul de pregătire principal al Consiliului UE, la care participă ambasadorii fiecărei țări. Fosta șefă a DNA a obținut 17 voturi din 22.

Votul urmează să fie comunicat Parlamentului European, apoi va mai fi o întâlnire a Consiliului miniştrilor care vor lua act de decizia din COREPER, unde s-a votat pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md