11:35:16 29.03.2024
Stiri

Imunizarea de toamnă: cum pregătim organismul copilului pentru şcoală

Știri 19.09.2019 19:01 Vizualizări1723 Autor: Ziarul National


Imunizarea de toamnă: cum pregătim organismul copilului pentru şcoală

Începutul unui nou an şcolar înseamnă o nouă perioadă de probleme pentru micuţii elevi. Soarele, căldura, ionii negativi de la mare sau de la munte, faptul că sunt mult mai izolaţi de alţi copii, toate acestea fac ca, pe perioada vacanţei, starea de sănătate a copiilor să fie mult mai bună. Odată cu începerea scolilor, faptul că aceştia se adună laolaltă în săli de clasă în general prost aerisite şi igienizate, împreună cu schimbarea temperaturii mediului înconjurător, face ca afecţiunile, în special cele respiratorii, să explodeze efectiv. Ce putem face, ca părinţi, în astfel de situaţii?

În primul rând, trebuie să nu solicităm suplimentar organismul şi să-l lăsăm să facă cum ştie el mai bine. Îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră; o îmbrăcăminte prea călduroasă duce la activarea mecanismelor prin care corpul îşi scade temperatura şi, la cea mai mică expunere, copilul răceşte.

Copii trebuie să fie cât mai liberi, să facă multă mişcare în aer liber, să mănânce sănătos, în special fructe şi legume crude. Sistemul imunitar se întăreşte prin contactul cu diverse microorganisme. Aşa cum creierul învaţă matematică cu ajutorul problemelor, lucrând, memorând diversele tipuri de situaţii şi aplicând formula corectă, tot aşa sistemul imunitar ia permanent contact cu microorganismele din mediu, învaţă cum să le anihileze şi, când e cazul, acţionează prompt şi eficace. Un copil ţinut “sub clopotul de sticlă” va fi mult mai sensibil în faţa bolii decât unul care ia contact frecvent cu germenii din mediul înconjurător.

Alimentaţia bogată în vitamine şi substanţe cu rol de creştere a imunităţii susţine corpul în activitatea lui de prevenţie. Legumele crude şi, în special fructele, conţin toţi compuşii necesari sistemului imunitar. Suplimentar putem folosi tinctura de Echinacea, tincturi sau siropuri presate la rece din fructe de pădure sau din cătină. În farmacii sau în magazinele de produse naturiste se găsesc gata preparate o gamă largă de produse pentru creşterea imunităţii care sunt de mare ajutor.

Odihna este un alt factor de care trebuie ţinut seama. S-a dovedit că lipsa de somn şi stresul activează simultan sistemele nervos, endocrin şi imunitar, ducând la o scădere a rezistenţei organismului în faţa bolilor. Ca dovadă, de multe ori, când în timpul unei viroze este aplicat un tratament eficace, bolnavul cade într-un somn adânc şi se trezeşte mult ameliorat.

Homeopatia nu este o metodă de prevenţie. Totuşi, tratamentul homeopat al afecţiunilor acute are ca efect, în timp, o creştere a rezistenţei organismului în faţa bolilor. Întocmai ca un copil tratat cu răbdare şi blândeţe, care îşi revine încet în urma unei traume, tot asa corpul nostru, după un tratament blând, fără efecte adverse şi eficace, cum este cel homeopat, se reface şi se întăreşte pe termen lung.

Citiți continuarea pe csid.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md