18:50:32 18.04.2024
Stiri

Scenariul dezastruos în cazul unui război nuclear SUA-Rusia: 34 de milioane de oameni ar muri, numai în primele ore. „Europa ar fi incinerată”. Moscova ar da prima lovitură

Știri 19.09.2019 19:30 Vizualizări2347 Autor: Ziarul National
Scenariul dezastruos în cazul unui război nuclear SUA-Rusia: 34 de milioane de oameni ar muri, numai în primele ore. „Europa ar fi incinerată”. Moscova ar da prima lovitură


Posibilitatea declanşării unui război nuclear între SUA şi Rusia devine un scenariu tot mai plauzibil. Doar în primele ore de la începerea conflictului dintre cele două super puteri 34 de milioane de oameni ar muri, iar nu mai puţin de 57 de milioane ar fi răniţi, arată un studiu.

Peste 90 de milioane de persoane şi-ar pierde viaţa sau ar fi răniţi în cazul unui război nuclear între Statele Unite şi Rusia, arată o simulare realizată de cercetători de la Universitatea Princeton, SUA, scrie The Independent, citat de gandul.info.

Acest scenariu devastator a devenit tot mai credibil în ultimii doi ani, ţinând cont de faptul că cele două puteri nucleare au renunţat la tratatele pentru controlul armelor.

Pe lângă cei 34 de milioane de oameni care ar muri şi cei 57 de milioane de oameni răniţi doar în primele ore, Europa ar fi incinerată nuclear, susţin cercetătorii.

„În speranţa de a opri avansarea SUA-NATO, Rusia lansează un atac nuclear de avertisment din Kaliningrad. NATO răspunde cu un singur atac nuclear tactic. Pe măsură ce linia nucleară este trecută, lupta creşte în intensitate la stadiul de război nuclear tactic în Europa. Rusia trimite 300 de focoase nucleare pentru a lovi bazele NATO şi trupele care avansează. NATO răspunde cu un atac prin care lansează 180 de focoase nucleare” cam aşa arată o parte din scenariul imaginat de oamenii de ştiinţă.

Urmează sute de atacuri noi de ambele părţi. Washington-ul şi Moscova ar urma să atace centrele populate, cu câte 10 rachete către fiecare oraş, lansate, cel mai probabil, de pe submarine, mai menţionează cercetătorii.

Prima explozie nucleară simulată s-ar produce lângă Wrocław, Polonia, susţin aceştia.

Întrebaţi dacă au luat în calcul şi scenariul în care NATO ar fi prima care lansează un atac nuclear, cercetători au explicat că „acest scenariu a fost dezvoltat pe baza unui conflict convenţional SUA-NATO VS Rusia, cu Moscova lansând un atac cu armă nucleară pentru „de-escaladare” în acord cu strategia militară din prezent a Moscovei.”

Sam Dudin, cercetător la Royal United Services Institute, a susţinut că scenariul ăsta, al distrugerii reciproce, nu este posibil, pentru că politica SUA din 1950 încoace este să evite un război convenţional cu Rusia. Nici Kremlinul nu vrea un război cu NATO, a adăugat Dudin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md