LOVITURĂ DE TEATRU ÎN LEGISLATIV! UN FRUNTAȘ DEMOCRAT A RĂMAS FĂRĂ IMUNITATE PARLAMENTARĂ. FILIP ACUZĂ COALIȚIA DE GUVERNARE DE ACȚIUNI STALINISTE

by D M
Distribuiti mai departe...

Cu 53 de voturi din coaliția PSRM- ACUM deputatului democrat Vladimir Cebotari, vicepreședinte al PD, i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. S-a întâmplat la scurt timp după ce Vladimir Cebotari s-a lansat în cursa electorală pentru șefia Capitalei din partea PD. În semn de protest, fracțiunea PD a părăsit sala de ședințe a Parlamentului, iar liderul democrat Pavel Filip a acuzat coaliția PSRM-ACUM de acțiuni staliniste.

Solicitarea privind ridicarea imunității a fost făcut de procurorului general interimar, Dumitru Robu. Acesta a cerut și ridicarea imunității deputatului Petru Jardan, care însă nu se află în prezent în țară.

Motiv pentru ridicarea imunității lui Cebotari a servit faptul că acesta a fost membru al Comisiei de Concesiune a Aeroportului.

În luarea sa de cuvânt din Parlament, Cebotari a declarat că a fost membru al unei comisii tehnice, iar decizia de concesionare a Aeroportului a fost luată de Guvern, unul dintre membrii căruia era și Maia Sandu.

Liderul PD, Pavel Filip a comparat acțiunile actualei guvernări cu cele ale regimului stalinist din 1937.

Precizăm că Vladimir Cebotari este candidatul PD pentru funcția de primar al Chișinăului. Astăzi, acesta și-a depus dosarul pentru a fi înregistrat în cursa electorală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...