‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor moldovenesc tradițional la Festivalul Vinului...

Peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor moldovenesc tradițional la Festivalul Vinului Moldovei din România

‹ adv ›
‹ adv ›

,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul cu care vinificatorii moldoveni reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară ,,Wine of Moldova. A legend alive” au invitat publicul din România să descopere vinurile, muzica și gastronomia națională.

Cea de-a două ediție a Festivalului Vinului Moldovei s-a desfășurat în perioada 14 și 15 septembrie la Lagoo Snagov, situat într-o comună de lângă București. Evenimentul dedicat produsului mândriei naționale de la Snagov, din acest an, vine după ce manifestări similare au avut loc la Cluj și Brașov.

Festivalul Vinului Moldovei din România este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei din Vinului, instituție public-privată responsabilă pentru promovarea Vinului Moldovei peste hotarele țării, în special pe piețele-țintă. Piața din România are o importanță strategică pentru exportul vinurilor moldovenești, fiind a doua ca mărime.

Photo: www.themoment.ro | Dan Alexandru

„În acest an, Festivalul Vinului Moldovei de la Snagov s-a desfășurat după același format și principiu și am preferat să păstrăm și locația evenimentului. Considerăm că aceasta este formula potrivită pentru promovarea Vinului Moldovei pe piața românească: o combinație între muzică de calitate, Vinul Moldovei și gastronomie moldovenească. Ne bucurăm că în acest an au venit mult mai mulți oameni decât anul trecut, iar prezența unui număr mai mare e vinării a avut o contribuție enormă”, spune Irina Bîstrițchi, vice director, Oficiul Național al Viei și Vinului.

Vizitatorii evenimentului au putut admira o creație de dimensiuni grandioase – un covor tradițional de peste 100 de metri de țesătură manuală, care a inspirat și identitatea grafică a evenimentului.

La Festivalul Vinului Moldovei au fost expuse și oferite spre degustare peste 200 de vinuri de la 32 de producători vinicoli. Timp de două zile, pe scena de la Lagoo au urcat artiști de renume din Moldova și România, iar gazda evenimentului a fost un binecunoscut blogger de vin și somelier din România – Cosmin Tudoran. În prima zi a evenimentului au avut loc câteva sesiuni de Wine Talks și Wine Stories, episoade de informare și educație oenologică dedicate celor interesați să afle mai multe amănunte despre unele dintre cele mai premiate vinuri din lume.

În următoarea perioadă, Festivalul Vinului Moldovei din România se va desfășura și în orașele Iași și Baia Mare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii