image
Sursa foto: privesc.eu

DECIS: Marina Tauber, plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile // VIDEO

UPDATE 20:30 //

Magistrații Judecătoriei Chișinău sectorul Ciocana au decis plasarea în arest la domiciliu pentru termen de 30 de zile a deputatei Marina Tauber.

„Am fost ținută la indicațiile oamenilor mari, mai bine spus au fost direct indicațiile lui Dodon și Greceanâi. Am fost ținută în „potval” ca cei mai mari infractori”, a declarat Marina Tauber.

Avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan, susține că va contesta decizia.

------------------------------------------------

UPDATE 16.20 //

Marina Tauber a declarat la ieșirea din sala de judecată că: „Totul este făcut la comanda lui Igor Dodon. Nu mi se permite să fac declarații de presă. Dodon dă indicații procurorului general interimar, Dumitru Robu”.

În jurul orei 18.00 magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, urmează să se pronunțe asupra deciziei care urmează a fi luată în cazul celor două deputate.

________

UPDATE 15:17 // Marina Tauber a fost escortată de mascați la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana .

_________

Procurorii cer mandate de arestare pentru deputatele Partidului Șor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Asta după ce, luni, cele două au fost reținute la Orhei de către ofițerii CNA, pentru că au părăsit clădirea Parlamentului și s-au îndreptat într-o direcție necunoscută, afirmă acuzatorii de stat.

În acest moment, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, examinează demersul procurorului în privința Marinei Tauber, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție.

Între timp, în fața judecătoriei este organizat un nou protest al susținătorilor Partidului Șor. Oamenii cer eliberarea celor două deputate.

Totodată, Procuratura Anticorupție a înregistrat o solicitare la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care cere acordarea a 30 de zile de arest la domiciliu pentru deputata Reghina Apostolova. Încă nu știe când solicitarea va intra pe rolul instanței de judecată.

Reghina Apostolova se află în continuare la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, starea ei fiind de gravitate medie.

Deputata a ajuns la spital după ce, la câteva ore de la reținere, i s-ar fi făcut rău și a fost solicitată o ambulanță. Precizăm că ambele alese au rămas fără imunitate parlamentară cu votul a 56 de deputați. Ele sunt vizate în dosarul privind frauda din sistemul bancar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: