Federația Rusă: Flashmob organizat de colegii de breaslă în susținerea actorului Pavel Ustinov. Peste 70 de mii de persoane au semnat o petiție prin care solicită eliberarea acestuia

Un număr tot mai mare de animatori ruși s-au alăturat marți într-un spectacol rar de sfidare și solidaritate, în sprijinul unui actor rus despre care spun că a fost condamnat greșit că a rezistat arestării în timpul unui miting anti-Kremlin, în ciuda unor dovezi clare în favoarea lui și trimis la închisoare, scrie The New York Times.

Foto: nytimes.com

Protestul demonstrează puterea social media, când un grup de actori au înregistrat un video în care vin cu mesaje în susținerea colegului de breaslă condamnat la 3,5 ani de închisoare, fiind acuzat de atacarea unui luptător al gărzii ruse la acțiunea de protest din centrul Mosovei din 16 septembrie.

Campania de suport printr-un video flashmob a fost inițiată de actorul de film, Aleksandr Pal, care a menționat în înregistrare că „Pentru ce l-au acuzat pe Pavel nu corespunde realității.

„Din videoclipul arestării sale se vede că Pașa nu a opus rezistență militarilor din gardă națională și poliției. De asemenea, Pavel nu a scandat niciun slogan. Acest video nu a fost utlizat drept dovadă în timpul procesului de judecată. Cred că este un dosar fabricat. Noi trebuie să atragem atenția autorităților asupra faptului că a avut loc un linșaj și un proces judecătoresc arbitrar.”

Vedeți aici momentul reținerii actorului:

În susținerea acestei idei s-au alăturat flashmobului și Nikita Kukushkin, care a propus necooperarea cu companiile de film, producători și regizori, care oferă proiecte, care sunt în mod clar o propagandă.

Maxim Galkin a menționat că „Această decizie de ai da un asemenea termen actorului este „ este o lovitură pentru instanțele noastre judecătorești, și nu pentru prima”, a spus el, adăugând, „aceasta este o lovitură și pentru guvernul nostru”.

Alte mesaje în susținerea actorului în vârstă de 24 de ani, Pavel Ustinov, au venit din partea lui Pavel Dereveanko (actor), Ilia Sobolev (comediant stand up), Evghenii Stichkin (actor), Rinal Muhametov (actor), Iulia Peresild (actriță), Denis Koseakov (actor), și alții.

Celelalte mesaje pot fi văzute mai jos:

Peste 70 de mii de persoane au semnat o petiție prin care solicită eliberarea persoanei implicate în „cazul moscovit” al lui Pavel Ustinov, scrie meduza.io.


Pub