(foto/video/update) Procurorii cer mandat de arestare pe numele Marinei Tauber. Magistrații au plecat în deliberări

(update 17:00) Demersul procurorilor cu privire la mandatul de arest la domiciliu pentru deputata Reghina Apostolova va fi examinat mâine, 19 septembrie, ora 12:00.

(update 16:29) Magistrații au plecat în deliberări. Cu un răspuns vor veni cu o decizie după ora 18:00. „Totul este făcut la comanda lui Igor Dodon. Mi s-a ridicat imunitatea, iar la câteva ore am fost reținută, deși nu am fugit din țară”, a declarat Marina Tauber după ședința de judecată. De asemenea, avocatul lui Tauber a refuzat să ofere declarații, menționând că va comenta doar după pronunțarea deciziei.

Foto: Igor Rotari

(update 14:56) Marina Tauber a fost escortată de mascați la Judectoria Chișinău, sediul Ciocana. De menționat că ședința de judecată are loc cu ușile închise.

În aceste clipe magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, examinează demersul procurorilor prin care solicită mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele Marina Tauber. Astfel, în susținerea deputatelor Șor, mai mulți simpatizanți, înarmați cu pancarte, au orgnizat un protest în fața instituției, unde cer eliberarea acestora.

De menționat că tot astăzi, procurorii au mai înaintat un demers prin care cer mandat de arestare la domiciliu pentru Reghina Apostolova. Acuzatorii solicită arest la domiciliu din cauza stării de sănătate a deputatei. Astfel demersul va fi examinat la ora 16:00. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție, Cătălina Bogonos.

Amintim că pe parcursul zilei de ieri, 17 septembrie, au continuat perchezițiile demarate luni de către Procuratura Anticorupție de comun cu CNA, în 21 din domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în aceiași cauză penală în care figurează deputatele Reghina Apostolova și Marina Tauber.

Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul lui Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova.

UNIMEDIA amintește că deputații au votat ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, luni, 16 septembrie. Procurorul general interimar a venit la tribuna Legislativului și a solicitat acest fapt, la bază fiind dosarul frauda bancară.

Apoi, deputatatele partidului „Șor”, Reghina Apostolova și Marina Tauber, au fost reținute, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, la scurt timp după ce a fost anunțată ridicarea imunității acesteia în Parlament.

Luni seara, în cadrul audierilor, Reghinei Apostolova i s-a făcut rău și a fost transportată la un spital din capitală.


Pub