Ultima oră: Octavian Țîcu va candida la funcția de primar al orașului Chișinău

Deputatul Octavian Țîcu va candida la funcția de primar al orașului Chișinău în alegerile locale din octombrie 2019.

Foto: UNIMEDIA

„În iminența acaparării orașului Chișinău de către PSRM, la fel ca și multe alte instituții, eu ca bărbat și ca cetățean al acestei țări nu pot să admit ca un isteric ca Ion Ceban, care s-a aflat și la PCRM în servilismul lui Voronin și acum la Dodon, să câștige prin servilism Primăria or. Chișinău”, a punctat Octavian Țîcu.

Deputatul a făcut apel către partidele de dreapta pro-europene: „Să se coalizeze și să ofere șansa ca împreună să putem garanta cetățenilor Chișinăului în apărarea acestei ultimi redute a democrației și libertății noastre”.

Reamintim că mai multe formațiuni și-au înaintat deja candidaturile pentru funcția de edil al capitalei. Blocum ACUM l-a desemnta pe Adrei Năstase drept candidat pentru alegerile din toamnă. De asemenea, PSRM va fi reprezentat de Ion Ceban în lupta pentru fotoliul de primar. PDM a înaintat candidatura deputatului Vladimir Cebotari în alegerile pentru capitală. Fostul procuror al capitalei, fratele lui Dumitru Diacov, Ivan Diacov, este candidatul formațiunii Partidul Nostru, iar fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuța va lupta pentru șefia capitalei din partea formațiunii Partidul Verde Ecologist. Partidul Popular European din Moldova l-a înaintat pe Dumitru Țîra la localele din octombrie din Chișinău, iar consilierul municipal Victor Chironda, juristul Teodor Cârnaț și fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu vor candida independent.


Pub