Dumitru Țîra, candidatul PPEM la funcția de primar al Chișinăului

Dumitru Țîra este candidatul PPEM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Actele pentru înregistrarea în cursă au fost depuse astăzi, 18 septembrie, la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău.

Foto: PPEM

Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru Consiliul Municipal Chișinău. Președintele interimar al PPEM, Eugen Sturza, a declarat că oferta formațiunii este o echipă tânără de profesioniști vizionari, care au dorința și capacitatea de a moderniza orașul.

Cine este Dumitru Țîra

Dumitru Țîra a fost timp de șapte ani (2003 - 2009) un diplomat activ în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, fiind responsabil de colaborarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei, cooperarea UE - Moldova, director politic pentru cooperarea regională în Europa Centrală și de Sud-Est, precum și în regiunea Mării Negre și organizația regională GUAM.

În 2010 a creat grupul de presă Publika, pe care l-a condus până în 2013, iar în anul 2014 a lansat grupul de presă Realitatea. Din 2009 până în 2019, a construit și a lansat două televiziuni, 14 portaluri media și două radiouri.

Din 2017 este membru al Consiliului de Integritate din Moldova. În perioada 2016-2018 a fost membru al Consiliului de Presă din Republica Moldova.

Dumitru Țîra este conducătorul grupului de presă Realitatea. În 2018 a fost autorul Legii privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale.


Pub