(video) Discursul Marinei Tauber, după ce a ieșit din Judecătorie: „Nu cred că este o măsură trebuia să fie aplicată mie”

După ce Judecătoria Ciocana a pronunțat decizia de plasare în arest la domiciliu, Mariana Tauber a ieșit în fața protestărilor și a ținut un discurs. Deputata a adus acuzații la adresa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și i-a transmis mesaj lui Ilan Șor, prin care i-a spus că va sta pe baricade.

„Nu cred că este o măsură trebuia să fie aplicată mie, persoanei care nu a făcut nimic rău. Faptul că noi am luptat pentru președintele Ilan Șor, și pentur noi toți, pentru oamenii care ne-au susținut, pentru toate proiectele noastre [...] și pentru că noi am făcat ca domnul președinte să evite aparițiile publice, desigur că ei sunt foarte supărați. [...] Mă adresez acum tuturor care reprezintă organele de forță, credeți că eu sunt persoana care trebuie să fie ținută după gratii? [...] Nu am văzut niciun deputat, nicio persoană care să fie deținută și reținută cum am fost noi. Și vă spun care este cauza. Eu de mai multe ori am spus că Alexei Greceanîi (n.r. soțul Zinaidei Greceanîi) trebuie să fie audiat, trebui să fie începută investigația că companiile dumnealui au luat 5 milioane de dolari, credit nu a fost rambursat. Doamna Greceanîi nu mi-a dat voie să vorbesc”, a declarat Tauber.

Deputata contrazice procurorul și spune că ea nu a încercat să fugă, întrucât pașapoarte ei au fost acasă.

„Au venit și au făcut percheziții în fața bunicii mele. Oare bunica și mama mea trebuie să vadă asta?”.

„Igor Dodon, mă adresez la dvs. în calitate de doamnă. Pentru că nu sunteți bărbat în ceea ce faceți în fața femeilor și fiecare lacrimă a rudelor noastre o să vă vină înapoi ca bumerang. Dumnezeu e mare, o să vadă lacrimile mele și a rudelor noastre”.

Amintim că pe parcursul zilei de ieri, 17 septembrie, au continuat perchezițiile demarate luni de către Procuratura Anticorupție de comun cu CNA, în 21 din domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în aceiași cauză penală în care figurează deputatele Reghina Apostolova și Marina Tauber.

Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul lui Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova.

UNIMEDIA amintește că deputații au votat ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, luni, 16 septembrie. Procurorul general interimar a venit la tribuna Legislativului și a solicitat acest fapt, la bază fiind dosarul frauda bancară.

Apoi, deputatatele partidului „Șor”, Reghina Apostolova și Marina Tauber, au fost reținute, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, la scurt timp după ce a fost anunțată ridicarea imunității acesteia în Parlament.

Luni seara, în cadrul audierilor, Reghinei Apostolova i s-a făcut rău și a fost transportată la un spital din capitală.

Astăzi, procurorii au cerut mantate de arestare pe numele celor două. Judecătoria Ciocana a analizat doar demersul privind Mariana Tauber și a decis plasarea acesteia în arest la domiciliu.


Pub