Octavian Țâcu țintește Primăria
Politic 18 septembrie 2019, 19:38 | 1621

Deputatul Octavian Țâcu a anunțat că va candida pentru funcția de primar al Chișinăului. El a subliniat că părăsește fracțiunea Platformei DA, dar va activa în continuare în calitate de legislator independent, în cadrul Blocului ACUM. Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul unui briefing.

Octavian Țâcu spune că rivalitățile din interiorul blocului ACUM, lipsa de coeziune și politizarea schimbării care s-a făcut în sistem au compromis valorile blocului ACUM. Deputatul s-a referit și la modul în care a fost ales președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan.

În opinia lui Țâcu, semnarea acordului temporar dintre ACUM și PSRM este ”o eroare politică”.

Ulterior, Octavian Țâcu a anunțat că se lansează în cursa pentru primăria municipiului Chișinău.

Totodată, Octavian Țâcu a avut un mesaj către Andrei Năstase, care și-a anunțat intenția de a candida pentru Primăria Chișinău din partea blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu a reacționat la declarațiile făcute de Octavian Țâcu. Nici Ion Ceban nu a fost de găsit la telefon. Cu o reacție a venit însă deputatul Blocului ACUM Mihai Popșoi, care a scris pe Facebook că ”îi urează succes fostului coleg Țâcu să ia mai multe voturi decât Valeriu Munteanu, Ruslan Codreanu sau, în cel mai rău caz, nu mai puține decât Vladimir Cebotari”. Popșoi a mai scris - cităm - ”Dacă pentru asta merită să dai cu piciorul în cei care au muncit și te-au adus în Parlament...? Un bărbat adevărat într-o asemenea situație își depune mandatul”, citat închis. 

Opinia ta contează. Comentează!