11:00:25 28.03.2024
Stiri

DOC // Premierul Maia Sandu RATEAZĂ întrevederea cu Mike Pompeo? Agenda Secretarului de Stat arată că acesta NU este la Washington: Ce spune Guvernul

Politică 18.09.2019 12:28 Vizualizări1465 Autor: Ziarul National
DOC // Premierul Maia Sandu RATEAZĂ întrevederea cu Mike Pompeo? Agenda Secretarului de Stat arată că acesta NU este la Washington: Ce spune Guvernul


Secretarul de stat Mike Pompeo, care urma să aibă astăzi o întrevedere cu prim-ministrul Maia Sandu, nu s-ar afla în aceste zile la Washington, D.C.

Potrivit site-ului Departamentului de Stat, Mike Popmpeo se află în perioada 17-19 septembrie curent în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Sursa: Departamentul de Stat

Astfel, prim-ministrul Maia Sandu se va întâlni astăzi cu administratorul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, Mark Green.

Anastasia Condruc, consiliera pe comunicare a premierului Maia Sandu, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că nu știe, la această oră, despre vreo schimbare în agenda vizitei în SUA a echipei guvernamentale, anunțate anterior.

„Din câte știu, agenda este aceeași, dar așteptăm și noi un răspuns, fiindcă acum este noapte în SUA”, ne-a spus Condruc, care a promis că Guvernul va face public un comunicat de presă, imediat ce vor fi anunțate eventuale schimbări.

De menționat că Maia Sandu urma să plece în SUA la finele lunii august curent, însă și-a amânat vizita din cauza schimbării agendei secretarului de stat Mike Pompeo. Atunci, Guvernul a achiziționat bilete de avion și chiar a fost rezervat hotelul pentru delegația noastră.

Astfel, vizita a fost amânată pentru perioada 18 – 19 septembrie curent. Un comunicat de presă al Guvernului arată că premierul va avea miercuri o întrevedere cu secretarul de stat american Michael R. Pompeo, pentru a discuta prioritățile în consolidarea dialogului strategic dintre R. Moldova și SUA.

Sursa citată menționa că programul vizitei mai include o serie de întrevederi cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri din SUA, dar și cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți la Washington, D.C.

Maia Sandu este însoțită în vizita sa de la Washington de Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne, Nicu Popescu, ministrul de Externe, Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, Vladislav Kulminski, consilierul prim-ministrului pe Afaceri Externe, dar și de Victoria Roșa, consilierul guvernamental din domeniul Securității și Apărării.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md