(video) Este un record! Cea mai mare adunare de modele Bentley – 1321 de maşini

Bentley a înregistrat un nou record în cadrul Concursului de Eleganţă Salon Privé care se desfăşoară anual în preajma palatului Blenheim din Marea Britanie. Într-un singur loc, reprezentanții brandului au reușit să adune 1.321 de automobile, de la cel mai vechi model EXP2 până la cel mai nou concept EXP 100 GT!

Bentley continuă să-și sărbătorească cei 100 de ani de la apariţie și este implicat activ în diverse evenimente. Ca parte a Salon Privé, britanicii au decis să organizeze anume în această locaţie Bentley Drivers Club Annual Rally, făcând posibil ca proprietarii a practic tuturor modelelor istorice şi contemporane să se adune într-un singur loc.

În total s-au strâns 1.321 de automobile. Cel mai vechi datează încă din 1920, linia celor moderne a fost reprezentată de noul Continental GT, iar viitorul mărcii l-a arătat conceptul uimitor EXP 100 GT, care a debutat în premieră publică în Marea Britanie.

Vezi şi: (video) Cea mai mare paradă de modele Ford Mustang: 1326 de maşini într-un singur loc

Tot acolo, la Salon Privé Concours d’Elégance, debutul global l-a marcat şi o mașină unică, construită de divizia Mulliner. Specialiștii din centrul tehnic au reușit să restaureze sedanul Corniche, un model produs înaintea războiului şi pierdut, care niciodată nu a mai devenit un model de serie.

Mașina originală a fost grav avariată într-un accident produs 1939, iar caroseria sa unică, făcută de atelierul Carrosserie Vanvooren, a fost distrusă într-un atac cu bombă. Iniţial de restaurarea maşinii s-a ocupat un grup de entuziaști, dar de la începutul anului 2018 proiectul a ajuns complet sub controlul Mulliner.

https://www.youtube.com/watch?v=x_eBAzUgR7g

Dar dacă modelul Corniche va rămâne într-un singur exemplar ca o demonstrație a capacităților atelierului Bentley, aflaţi că un alt model istoric va fi reprodus într-un număr limitat. Anunţul a fost făcut de compania britanică la fel la Salon Privé şi este vorba despre modelul de curse cu supercharger 4 ½-Litre Team Blower care a fost produs înainte de al Doilea Război Mondial (1929, în doar patru exemplare).

În total, 12 maşini identice vor fi construite ca o continuare a seriei (în premieră mondială pentru o maşină dinaintea războiului, 12 pentru a marca cele 12 curse în care a participat) şi vor fi făcute în bază de piese şi componente originale. Bentley spune că exemplarul original pe care îl are în proprietate, cu numărul şasiului HB 3403, va fi dezasamblat până în cele mai mici detalii pentru ca toate să fie scanate 3D şi în baza modelelor digitale vor fi făcute altele noi.

Automobilul original va fi reasamblat ulterior înapoi, iar între timp va beneficia de o inspecţie detaliată, inclusiv tehnică dacă va fi necesar. Cei de la Bentley au fost motivaţi să facă asta inclusiv în urma succesului modelului Continental GT Number 9 Edition, ediţie limitată la 100 de maşini care deja s-au epuizat. Care va fi preţul noilor 4 ½-Litre Team Blower este greu de imaginat deocamdată.

Cmentariile sunt închise