/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Octavian Țîcu: „Alegerile din Ungheni le-am pierdut din cauza rivalității dintre PAS și DA”

missing
18 septembrie 2019, ora 19:36

Octavian Țîcu, deputatul Blocului ACUM care a anunțat astăzi că părăsește fracțiunea Platformei DA, spune că, în opinia sa, el a pierdut alegerile pe circumscripția uninominală de la Ungheni unde a candidat, din cauza rivalității dintre Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii “Punctul pe Azi” de  la “TVR Moldova”.

Țîcu spune că, pe ultima sută de metri din campania electorală, cei de la DA „au dispărut”, iar în ajutor i-a avut pe câțiva oameni din PAS.

Întrebat, de ce, totuși, a aderat la fracțiunea Platformei DA, dacă a fost ajutat în campanie mai mult de cei de la PAS, deputatul a zis că a vrut să păstreze un echilibru de forțe între cele două formațiuni.

„Am spus că este nevoie de o unitate a fracțiunilor. Am spus foarte clar că este nevoie de fuziune, nu s-a dorit acest lucru, Maia Sandu a insistat pe această separare a fracțiunilor (…). Dacă aș fi mers la PAS, ar fi fost un dezechilibru, am zis sa fie 14 la 12”, a explicat Octavian Țîcu.

Tot azi, Octavian Țîcu a anunțat că va candida la funcția de primar de Chișinău, îndemnându-l pe colegul său Andrei Năstase să renunțe de a mai participa la aceste alegeri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram