Cea de-a V-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, inaugurată la Chișinău

PE SCURT

Cea de-a V-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești a fost inaugurată în seara zilei de 16 septembrie la Chișinău, în incinta Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Evenimentul a debutat cu spectacolul „Dosarele Siberiei”, în regia lui Petru Hadârcă, realizat după memoriile Ecaterinei Chele, Margaretei Spânu-Cemârtan și ale lui Ion Moraru.

PE LUNG

Cea de-a V-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale se desfășoară în perioada 16 – 29 septembrie. Programul evenimentului cuprinde 30 de spectacole ale teatrelor din Chișinău, Bălți, Cahul, București, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Sibiu, Vârșeț, inclusiv 8 spectacole radiofonice și un spectacol-concert „Actorii cântă”.

În cadrul ediției din acest an vor fi prezentate spectacolele: „Pomul Vieții” (Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău); „Noii infractori” (Teatrul Național ,,I. L. Caragiale” din București); „Balul” și „Perfect compus” (Teatrul Național ,,Radu Stanca” din Sibiu); „Miroase a pradă” (Teatrul Național ,,Marin Sorescu” din Craiova); „D`ale Carnavalului” (Teatrul Național din Târgul-Mureș); „Herghelia” (Teatrul Muzical-Dramatic ,,B.P. Hașdeu” din Cahul); „Retro” (Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri” din Bălți); „Dansul Delhi” (Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași) etc.

Reuniunea  se va încheia pe data de 29 septembrie cu spectacolul „Livada cu vișini” de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Cozub (Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău).

Evenimentul este organizat de către Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii și Identității Naționale al României, Institutului Cultural Român, și a filialei acestuia la Chișinău.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.