Locuințele deputatelor Tauber și Apostolova, percheziționate. Avocat: „Au fost ridicate acte care nu au nicio tangență cu cauza penală”

Avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan susține că clienta sa și Reghina Apostolova au fost reținute ilegal. Totodată, apărătorul spune că în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii Centrului Național Anticorupție, au fost ridicate acte care nu au nicio tangență cu cauza penală.

Foto: UNIMEDIA

„Este o rușine ceea ce se întâmplă astăzi. Eu caută acte, diferite suporturi, informații din anul 2014. Ori organul de urmarire penală nu are alte probe și este absolut disperat pentru un anumit show politic. Nu poți în anul 2019 să faci percheziții și să reții persoane pentru o cauza intentată în anul 2014. Este absurd, nu întrunește nicio condiție a practicii constante a jurisprudenței CtEDO.”, a declarat avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan, pentru ProTV.

De asemenea, Balan susține că de la domiciliul Marinei Tauber au fost ridicate documente care nu au nici o relevanță cu cauza penală intentată.

„Este o cauză penală pornită în anul 2014, cu anexe, cu procurarea unor acțiuni bancare. Dar organul de urmărire penală, în afară de o explicație succintă, neconvingătoare nu a putut să ne furnizeze careva date pertinente, concludente de ce am fi învinuiți și ce acte trebuie să avem peste cinci ani la domiciliul doamnei Tauber.

Au fost ridicate acte care nu au nicio tangență cu cauza penală. Organul de urmărire penală a ridicat documente nepertinente”, a conchis avocatul.

UNIMEDIA amintește că deputații au votat ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Procurorul general interimar a venit la tribuna Legislativului și a solicitat acest fapt, la bază fiind dosarul frauda bancară.

Apoi, deputatatele partidului „Șor”, Reghina Apostolova și Marina Tauber, au fost reținute, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, la scurt timp după ce a fost anunțată ridicarea imunității acesteia în Parlament.

Tot aseară, în cadrul audierilor, Reghinei Apostolova i s-a făcut rău și a fost transportată la un spital din capitală.


Pub