Sturza, despre actualul Guvern: Ca să repari ceea ce s-a stricat din ce nu s-a construit, nu ajung nici 100 de ani

„Ca să repari ceea ce s-a stricat din ce... nu s-a construit în trecut nu ajunge nici o sută de ani! Așa că nu judecați sever Guvernul actual din Republica Moldova”, scrie fostul premier moldovean Ion Sturza pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Actualii - mă refer strict la ACUM - au preluat puterea pe „nemâncate", dar și ca rezultat al efortului titanic în lupta cu cel mai hidos fenomen, oligarhia. Că a fost detronat „invincibilul' Plahotniuc e meritul lor și, în primul rând, al Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase”, menționează Sturza.

Potrivit acestuia, „Guvernul intră în pâine și în rutina guvernării și cu toate greșelile firești și scuzabile, nu o face mai rău ca predecesorii”.

Totodată, Sturza critică „mariajul politic” dintre ACUM și PSRM și declară că „Dodon a devenit „mastak” și joacă bine! El nu are scrupule, „hrănește" din plin sistemul din bani negri obținuți prin diverse scheme și sacoșe primite din extern, acaparează spațiul informațional și cumpără, corupe activiști”. Reamintim că aceeași părere despre termenul reușitele actualului Guvern este împărtășită și președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul. Acesta a decarat, într-un interviu, că niciun Guvern de succes nu poate corecta în 100 de zile ceea ce alții au distrus în decursul anilor.


Pub