(video) „Victimele vechiului regim”, cazul pădurarului Ion Ciobanu

În aceste momente are loc conferința de presă cu cu genericul „Victimele vechiului regim”. Aceasta este susținută de deputatul Blocului ACUM, Liviu Vovc.

Foto: privesc.eu

UNIMEDIA transmite live:

13:45:Liviu Vovc „facem apel către mass-media și instituțiile de investigație, care vor putea investiga acest caz”. Vă așteptăm mâine,18 septembrie, va avea loc revizuirea dosarului pentru a treia oară”

13:40: Oleg Spînu, avocat: „Pentru prima dată în carieră am văzut un caz prost anchetat. Eu înțeleg că procesual nu se poate face nimic, se poate renunța la învinuire.”

(update)13.30:Ciobanu Valentina, soția lui Ion Ciobanu: „Soțul meu era pădurar, când a intrat în funcție a vrut să oprească braconajul. Într-una din zile, pe 25 iulie 2015, șeful ocolului silvic l-a atenționat pe soțul meu că va avea loc un furt de lemne în pădure. Soțul meu a plecat împreună cu feciorul și ginerele, care ajunși la fața locului au găsit două căruțe cu lemne și două persoane. Persoanele au fugit, una din căruțe avea o roată spartă. A fost lăsată în pădure. În acel timp, soțul a sunat șeful ocoului silvic și l-a atenționat de furt, iar șeful i-a spus că trebuie să aducă cealaltă căruță la el. Ajunși jos, acolo erau doi colaboratori de poliție și gardistul gospodăriei silvice. Toți au primit dosar penal pentru nimic și stau de 1 an și 8 luni în închisoare. Au fost închiși pentru că în opinia polițiștilor au folosit arme de foc, deoarece au găsit căruța cu roțile sparte. Nu au fost efectuate expertiza balistică.”


Pub