Usatîi prezintă lista persoanelor care ar putea fi reținute în dosarul furtul miliardului

Președintele formațiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi, a prezentat, astăzi, în exclusivitate, o listă a persoanelor care urmează a fi reținute, în contextul investigațiilor efectuate pentru a elucida toate circumstanțele furtului miliardului. Printre numele enumerate se regăsesc și deputatele Partidului Șor Reghina Apostolova și Marina Tauber, încătușate ieri de oamenii legii, dar și directorul Agenției de Presă și Radio Sputnik, Vladimir Novosadiuc, reținut azi dimineață.

Potrivit lui Usatîi, documentul respectiv se află și la CNA, iar persoanele menționate ar fi trebuit să fie reținute toate odată, deoarece în dosarul penal intentat pe furtul miliardului sunt suficiente probe împotriva lor.

„Reținerile au început de la Tauber și Apostolova, deoarece ele sunt doar niște piese mici în acest sistem. Viorel Melnic nu este reținut pentru că a refuzat mandatul de deputat în schimbul asigurării pe care i-a oferit-o Igor Dodon că nimeni nu îl va atinge. În dosarul penal figurează multe nume, de ce nu au fost reținuți toți odată? Asta e o dovadă a faptului că este o înțelegere în acest sens. Lista e gata demult. De ce nu erau reținuți pe timpul lui Plahotniuc e clar, dar de ce nu sunt reținuți acum este întrebarea”, a menționat liderul Partidului Nostru.

În lista prezentată de Usatîi figurează 13 nume de persoane fizice și 8 denumiri de companii.

Reamintim că, ieri, deputatele din fracțiunea parlamentară a Partidului Șor Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute ieri, la Orhei. Astăzi dimineață ofițerii CNA l-au reținut și pe directorul Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc.


Pub