Furtul miliardului, Laundromatul și alte scheme ilegale ar putea fi investigate de FBI. Năstase: „Am înmânat scrisoarea prin care le solicit partenerilor americani să ne ofere suport”

„Am reușit să pun în mod oficial pe agenda Biroului Federal de Investigații (FBI) furtul miliardului, laundromatul mafiei internaționale și toate celelalte scheme care au ruinat sistemul financiar-bancar și au secătuit țara”. Declarația aparține ministrului de Interne, Andrei Năstse, în contexul vizitei în Statele Unite ale Americii, împreună cu mai mulți colegi din cabinetul de miniștri în frunte cu Maia Sandu.

Foto: keranews.org

„Am avut, în debutul vizitei mele în Statele Unite ale Americii, întrevederi cu înalți funcționari ai FBI, și am înmânat scrisoarea prin care le solicit partenerilor americani să ne ofere suportul plenar în localizarea și aducerea în fața justiției din Republica Moldova a tuturor celor care au comis aceste fărădelegi, începând cu Plahotniuc și Șor și toți complicii lor. Am primit asigurări că FBI ne va oferi întreg sprijinul pentru ca în țara noastră să se facă, în sfârșit, dreptate”, a menționat Andrei Năstase.

UNIMEDIA amintește că prim-ministra Maia Sandu, împreună cu mai mulți membri ai cabinetului de miniștri, întreprind, în perioada 18-19 septembrie, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

În cadrul înrevederii cu Pompeo vor fi discutate prioritățile în consolidarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA.


Pub