Deputat PDM, despre noul acord semnat de PSRM și ACUM: „Asistăm la o acțiune de ipocrizie”

Deputatul Partidului Democrat, Nicolae Ciubuc, susține că noul acord politic semnat de PSRM și Blocul ACUM, privind asigurarea continuității actualei coaliții de guvernare, este o acțiune de ipocrizie și nu vine cu nici un proiect ce ar fi în folosul cetățeanului.

Foto: UNIMEDIA

„Acest acord se vede cam ridicol și am așteptat acest acord. Trebuie să vedem subtilitățile: asistăm la o acțiune de ipocrizie din partea actualei guvernări, inițial se urau, iar după asta au avut o înțelegere temporară sub pretextul să demonteze guvernarea precedentă. Realitatea arată altfel. A fost o substituire a funcțiilor cheie. Se laudă că a ajuns la finalitate, dar să întrebați un cetățean despre schimbările ce s-au petrecut până acum, el va spune nimic. Văzând acest acord nu văd nimic nou sub soare, decât neagresiunea în campania electorală”, a declarat Nicolae Ciubuc în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, fiind întrebat dacă vreun coleg din cadrul Blocului a fost împotriva semnării acestui acord, dânsul s-a eschivat să răspundă, însă și-a exprimat propria viziune.

„Personal, nu îmi imaginez cum cineva ar avea careva nemulțumiri față de conținutul documentului în sine. Din discuțiile cu colegii, nu au fost rezerve față de document”, a punctat Mihai Popșoi în cadrul aceleiași emisiuni.

UNIMEDIA amintește că noul acord a fost semnat de către reprezentanții fracțiunilor parlamentare Partidul Socialiștilor din Moldova, reprezentantul Platforma Demnitate și Adevăr, reprezentantul Partidul Acțiune și Solidaritate, președintele țării, Igor Dodon, prim-ministra, Maia Sandu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.


Pub