Mai mulți săteni din Grigorăuca au blocat traseul Soroca-Otaci în semn de protest
Social 17 septembrie 2019, 20:16 | 1762

Oamenii din satul Grigorăuca au blocat traseul Soroca-Otaci, nemulțumiți că șoseaua este cufundată în praf, iar transportul de mare tonaj le zguduie casele. Acțiunea de protest i-a făcut pe reprezentații Administrației de Stat a Drumurilor să caute soluții de urgență. Banii necesari pentru reparația drumului au apărut ca printr-o minune.

După numeroase cereri de intervenție, care au rămas fără răspuns, localnicii din Grigorăuca au decis că singura soluție este protestul.

Potrivit publicației ”Observatorul de Nord”, după ce traseul a fost blocat timp de peste o oră, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au anunțat că astăzi au fost alocate două milioane patru sute de mii de lei. Banii vor merge la reparația temporară a acestui drum, cu un strat de piatră beton-asfaltic, cu grosimea de 5 cm, astfel fiind rezolvată pentru viitorul apropiat problema prafului. Luni urmează ca drumarii să înceapă lucrările. Totodată, drumul urmează să fie reparat capital în următorii ani în cadrul proiectului de reconstrucție a traseului Otaci-Șolcani. Amintim că, la începutul lunii august, localnicii din Grigorăuca au cerut ajutorul inspectorilor de patrulare, deoarece nu mai suportau praful ridicat de vehicule, mai ales de camioane. Ei mai spuneau că vibrațiile produse de mașinile de mare tonaj le fisurează casele. Soluția temporară găsită și aplicată a fost instalarea indicatoarelor de reducere a vitezei prin acest sat, de până la 30 de kilometri la oră. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie