16:45:58 16.04.2024
Stiri

Maia Sandu, despre noua reformă a Procuraturii: „Oamenii vor REFORMĂ reală, ei așteaptă de la noi acțiuni DURE și am livrat prima porție… Vor mai urma”

Politică 17.09.2019 10:03 Vizualizări1530 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre noua reformă a Procuraturii: „Oamenii vor REFORMĂ reală, ei așteaptă de la noi acțiuni DURE și am livrat prima porție… Vor mai urma”


Premierul Maia Sandu salută votarea de către Parlament a modificărilor la Legea Procuraturii, dar admite că mai e cale lungă până la numirea unui procuror general demn și integru.

„Momentul în care vom putea răsufla cu ușurare și speranță că R. Moldova are un procuror general demn și integru încă e departe. Dar s-a făcut un pas enorm! Votarea în două lecturi a modificărilor la Legea Procuraturii, în formula propusă de Guvern, demonstrează că avem curaj, argumente și motivație să demontăm, cărămidă cu cărămidă, sistemul construit de Plahotniuc în justiție. Concursul CSP a fost oprit. Oamenii vor reformă reală, ei așteaptă de la noi acțiuni dure și am livrat prima porție. Vor mai urma”, a precizat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Premierul a subliniat că R. Moldova are nevoie în aceste momente de oameni curajoși.

„Oameni care să lupte de partea poporului contra hoțiilor și schemelor. Și acum fac apel la potențialii candidați la funcția de procuror general: Noi am construit podul pentru un procuror reformator, curajos și integru. Dar acesta trebuie trecut de oameni cu verticalitate din domeniul justiției. Vă rog să aplicați la această funcție”, a conchis Maia Sandu.

Potrivit modificărilor la Legea Procuraturii, operate ieri de Parlament, propunerea de numire a noului procuror general va fi făcută tot de Consiliul Superior al Procurorilor, însă pe baza unei liste de oameni selectați de către o comisie independentă constituită de Ministerul Justiției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md