Ministrul Agriculturii vrea să strângă cureaua la Universitatea Agrară

by D M
Distribuiti mai departe...

Ministrul Agriculturii, Georgeta Mincu se arată nemulțumită de faptul că cheltuielile pentru întreținerea unui student la Universitatea Agrară se aliniază celor de la universitățile din occident și cere reducerea acestora. 

În acest scop, ministrul a dispus organizarea unei ședințe a Consiliului de Dezvoltare Strategică Instituțională (CDSI).

Din documentele oficiale de care dispune ministerul reiese că fiecărui profesor îi revine pentru instruire circa 2 studenți, iar fiecărui profesor îi revine un îngrijitor de încăperi.  În total, universitatea are angajați 57 de portari, 38 îngrijitori de încăperi, alți 44 îngrijitori de WC-uri, 21 de măturători. Cheltuielile de salarizare a acestor angajați se ridică la suma de circa 260 mii de lei lunar. O altă cheltuială majoră continuă este energia electrică. Pentru luna iunie, MADRM a primit spre achitare facturi de plată în sumă de 365 mii de lei.  În opinia mea cheltuielile pentru întreținerea unui student la Universitatea agrară se aliniază celor de la universitățile din occident. Trebuie să vă implicați în optimizarea cheltuielilor pentru servicii, optimizarea personalului de conducere și cel auxiliar,  să eliminați orice conflict de interese ce are la bază angajarea în bază de rudenie”, a subliniat Georgeta MINCU, adresându-se membrilor consiliului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...