(video) Vine să facă ordine şi în Formula E? Noul Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01

Mercedes-Benz şi-a prezentat primul monopost de curse electric cu ajutorul căruia va încerca să cucerească titluri şi în campionatul Formula E, în care la fel debutează din noiembrie. Unul dintre concurenţii serioşi îi va fi şi noul Porsche 99X Electric.

Prezentarea electromobilului şi a echipei a avut loc oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Monopostul a primit o denumire în care EQ indică sub brandul mărcii pentru modelele electrice de regulă stradale, Silver Arrow face referire la supranumele pe care îl au şi l-au avut maşinile de curse ale mărcii, iar cifrele vor indica numărul de ordine pentru fiecare generaţie de model din linia pregătită anual pentru Formula E.

Livreaua bolidului electric a fost realizată în stilul celei găsite pe monoposturile sale din Formula 1: tonuri tradiţionale negre-gri şi cu accente în turcoaz.

Sub “capotă” are un singur motor electric care generează 272 de CP, iar într-un alt mod până la 340 de CP. Poate face 0-100 de km/h în doar 2.8 secunde, iar bateria cu o capacitate de 52 kWh este proiectată pentru a asigura cu energie necesară fără reîncărcare pe toată durata unei curse.

Echipa are denumirea completă Mercedes-Benz EQ Formula E Team. Lider a fost numit Ian James, iar în calitate de piloţi au fost aleşi Stoffel Vandoorne, ex-pilot de Formula 1 originar din Monaco, dar şi Nyck de Vries – lider actual al sezonului FIA Formula 2!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/