/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ O tonă de carne de porc, fără acte, confiscată de oamenii legii. Urma să ajungă în piețele din Bălți și Florești

17 septembrie 2019, ora 16:38

O tonă de carne de porc fără acte urma să ajungă pe piețele din nordul țării. Producția, în valoare de 80 de mii de lei, a fost confiscată de oamenii legii în momentul când era transportată spre piețele din raioanele Bălți și Florești.

„Carnea era transportată în condiții anti-sanitare, cu mijloace de transport neutilate în acest sens. De asemenea, conducătorii auto nu dețineau niciun act de proveniență sau de calitate a cărnii, motivând că este producția proprie”, informează Poliția. 

În aceste cazuri, marfa a fost confiscată și a fost sesizată Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), care urmează să primească decizie pe fiecare caz în parte.

Poliția recomandă cetățenilor să  cumpere  produse alimentare perisabile ( carne, pește, ouă etc.) numai din locuri amenajate și autorizate  care dispun de echipamente ( vitrine frigorifice, termometre ) și care asigură condițiile igienico-sanitare specifice pentru ca produsele pe care le cumpărați   să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dumneavoastră.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram