/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Deputata Arina Spătaru pleacă din Biroul permanent al Platformei DA. Acesta vine cu acuzații la conducerea partidului

17 septembrie 2019, ora 17:40

Deputata Arina Spătaru își suspendă calitatea de membră a Biroului permanent al Partidului Platforma DA. Aceasta declară public faptul că decizia a fost luată din motiv că nu este auzită de cei din conducerea formațiunii și că în ultimele aproximativ trei luni în partid se produc schimbări care vin în contradicție cu principiile enunțate ale formațiunii.

Spătaru spune că deși PAS și Platforma DA au decis că merg într-un bloc electoral la alegerile locale generale, procesele de negocieri în teritoriu sunt defectuoase: „Oamenii din teritoriu n-au înțeles care sunt instrumentele de selectare și criteriile de identificare a celui mai bun dintre cei mai buni. La fel, n-a fost creat un ghid pentru ca oamenii să înțeleagă cum pot fi formate listele candidaților comuni în consiliile raionale, municipale, orășenești, sătești. Ca rezultat, echipele au intrat într-o perioadă de negocieri dureroase, bazate pe ură, atac la persoană, injurii, chiar și bătăi”, a comentat deputata.

Arina Spătaru spune că președintele partitului și secretarul general (n.r. Andrei Năstase și Chiril Moțpan) s-au îndepărtat de procesul negocierilor: „Am cerut de nenumărate ori susținerea și intervenția în soluționarea litigiilor și animozităților create în teritoriu, însă, înafară de atac la persoană și discuții la modul imperativ, nu am auzit nimic ce ar putea ajuta oamenii din teritoriu. Constat cu regret că am devenit indezirabilă pentru toate întrebările “incomode”. Membrii organizaţiilor teritoriale invocă probleme la care eu nu pot găsi soluţii la nivelul de conducere al partidului și asta mă face neputincioasă”, a mai zis parlamentara.

Contactat de TV8.md, secretarul general al Platformei DA, Chiril Moțpan, ne-a spus că nu vrea să comenteze declarațiile Arinei Spătaru: „Nu sunt acuzații, sunt doar niște opinii ale dumneaei, atât”, a spus acesta.

Ieri, vicepreședintele Platformei DA Stanislav Pavlovschi a anunțat că părăsește formațiunea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram