‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRăzboiul pământurilor din Briceni: Oamenii păzesc terenurile cu furcile

Războiul pământurilor din Briceni: Oamenii păzesc terenurile cu furcile

‹ adv ›
‹ adv ›

Proprietarii mai multor terenuri din satul Drepcăuți, Briceni, nu-și pot strânge roada de pe câmpuri din cauza unui agent economic. Țăranii disperați se văd nevoiți să-și păzească câmpurile cu furcile, în caz contrat vor rămâne fără roada pe care au îngrijit-o tot anul, transmite știri.md.

Scandalul de la Drepcăuți ar fi izbucnit încă acum câțiva ani, când unii țărani ar fi încheiat un contract cu un agent economic, care, potrivit acestora, are legătură directă cu un deputat din actulul Parlament.

Între timp, între cei vizați s-ar fi iscat anumite neînțelegeri, iar țăranii au vrut rezilierea contractelor, lucru care l-a indignat pe agentul economic. După numeroase ședințe de judecată, oamenii și-au recăpătat terenurile prin intermediul unui contract de separare.

Acum, după ce au muncit tot anul, vor să-și strângă roada de pe câmpuri însă, acest lucru este imposibil. Agentul economic în mod abuziv a intrat cu utilajele necesare pe terenurile țăranilor și au reușit să recolteze circa 176 de hectare de soia.

Pe dealuri au rămas de strâns încă 346 de hectare de semințe de floarea soarelui însă, oamenii nu dispun de tehnica necesară, din motiv că proprietarii utiliajelor care urmau să strângă roada de pe deal și cu care au încheiat contracte de prestare servicii, ar fi fost amenințați de Sergiu Melnic și fiul său, Vasile Melnic, administratorul companiei implicată în scandal, că le va da foc la tehnică dacă-i va ajuta.

Mai mult, agentul economic a blocat și un drum public, pentru ca țăranii să nu aibă acces la teren. Disperați oamenii au solicitat și intervenția Poliției însă, problema nu a fost rezolvată. La data de 17 septembrie curent, oamenii continuă să protesteze în fața Parlamentului pentru a soluționa problema.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii