/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ultima oră! Legea Procuraturii a fost modificată. Deputații au votat proiectul în a doua lectură

missing
16 septembrie 2019, ora 22:23

Proiectul de modificare a Legii Procuraturii, propus de Ministerul Justiției, a fost aprobat de Parlament în lectura a doua. Inițiativa legislativă a primit voturile a 55 de deputați, care s-au aflat în Parlament până după ora 22:00.

Pentru lectura finală a documentului au fost luate în calcul amendamentele deputaților, propunerile comisiilor permanente și obiecțiile de ordin tehnic ale Direcției juridice a Parlamentului, care au fost incluse într-o anexă adițională la proiect, a precizat Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei juridice a Legislativului.

Amintim că noua Lege a Procuraturii modifică procedura de alegere și numire a procurorului general. Concursul va fi anunțat de Ministerul Justiției, iar o comisie specială va desemna câțiva candidați pentru șefia Procuraturii. Lista va fi înaintată Consiliului Superior al Procurorilor, care va desemna procurorul general și îl va înainta pentru numire șefului statului.

Concursul anunțat anterior de CSP urmează a fi anulat, pentru ca noul procuror general să fie ales după noile modificări făcute la Legea Procuraturii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram