/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Andrei Năstase își motivează decizia de a instala crucifixul în holul Ministerului de Interne. Ce spun angajații MAI

16 septembrie 2019, ora 22:59

Criticat pentru că a amplasat crucifixul imens, ministrul de Interne vine cu explicații. „Nu există niciun fel de scop politic”, afirmă Andrei Năstase, menționând că a consultat și părerea altor colegi, care ar fi fost de acord cu el. La evenimentul de ieri, au fost prezenți ambii mitropoliți, cel al Moldovei și al Basarabiei, care nu au mai fost văzuți împreună de ani buni.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRU DE INTERNE

Nu există niciun fel de scop politic. Intențiile mele de unifica societatea, de a o face mai bună, de a o încuraja să trăiască în credință, în adevăr, să trăiască în dragoste de Dumnezeu s-a materializat prin acest eveniment.  Mi-am consultat colegii, în mare parte la fel ca și mine credincioși, au căzut de acord.

Inaugurarea crucifixului a stârnit critici printre internauți. În mare parte, oamenii au văzut din acest eveniment o încercare de a obține dividende politice. Alții au asemănat gestul ministrului cu fosta guvernare sau cu președintele, deseori aflați în compania mitropolitului. Autorul blogului „Ortodoxia – pentru că așa trebuie” a menționat că prin instalarea crucifixului reprezentanții altor culte sau ateiștii ar fi discriminați.

Și fostul premier, în prezent om de afaceri, Ion Sturza, l-a criticat pe ministru pentru acțiunea de ieri. Iar altcineva l-a transformat pe Andrei Năstase în preot, fotografia devenind virală pe rețelele sociale.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRUL MAI

Da Popescu ce-a spus, da Ionescu ce-a spus? da Georgescu..? Respect dreptul fiecăruia de a se exprima dacă o face decent și cât se poate de corect.

Întrebați ce părere au despre inaugurarea crucifixului, câțiva angajați ai ministerului susțin că, deși sunt necesare, astfel de lucruri nu se afișează în public.

Este un lucru sfânt pe care trebuie să-l prețuim.

– Când treceți pe alături vă faceți cruce? – Nu-mi fac, așa oficial, ca să mă vadă lumea. Dar în gândul meu, permanent.

Pentru cei care cred, nu-i neapărat să fie afișat. Dar dacă tot este afișat, este un lucru binevenit.

Crucifixul cu o înălțime de doi metri a fost oferit în dar, însă ministrul nu a vrut să ne spună de la cine. La evenimentul de ieri, mitropolitul Vladimir a adus o cruce din Ierusalim, iar mitropolitul Basarabiei a venit cu o carte despre viața Sfântului Constantin cel Mare. Cei doi nu au mai apărut fața-n față de o perioadă îndelungată.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram