Ion Sturza, despre crucifixul de la MAI: „Când ajungi într-o funcție publică înaltă te cam ia valul și, câteodată, ți se întunecă mințile”

Fostul premier, Ion Sturza, a venit cu un comentariu ironic privind decizia ministrului de Interne, Andrei Năstase, de a instala un crucifix direct la intrarea în instituție. În acest sens, omul de afaceri îl sfătuiește pe liderul Platformei DA că „Credința noastră e în taina noastră, Hristos e în sufletul nostru, nu pe pereții unei instituții unde păcatul e la ordinea zilei”.

Foto: UNIMEDIA

„Recunosc din propria experiență, atunci când ajungi într-o funcție publică înaltă te cam ia valul și, câteodată, ți se întunecă mințile...

Eu am o atitudine specifică față de popimea șefă, de „fațadă", mai puțin evlavioasă (sau deloc), dar plină de sine, amatoare de mersedesuri, sarmale și dolce vita. Și invers - un profund respect față de părinții, călugării, enoriașii care și-au dedicat viața credinței. Zilnic își duc propria cruce, învață, suferă, pătimesc. Andrei, Credința noastră e în taina noastră, Hristos e în sufletul nostru, nu pe pereții unei instituții unde păcatul e la ordinea zilei. Și îl depășim prin ceea ce gândim și ce facem, nu prin pactul cu... Sculptorul zilier de moaște false”, a scris Ion Sturza pe pagina sa de facebook.

Ion Sturza / Sursa:Ion Sturza/facebook

Amintim că ieri, 15 septembrie, a avut loc inaugurarea unui crucifix în incinta Ministerului Afacerilor Interne. La eveniment au participat atât reprezentantul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldovei, cât și reprezentantul Mitropoliei Basarabiei în Republica Moldova.


Pub