(video) Deputați, despre reușitele Guvernului Sandu în 100 de zile. Novac: „Am mișcat carul din loc”; Cebotari: „Eu cred că vor fi doar câteva cuvinte: „Nu am reușit nimic””

Cea mai mare realizare a Guvernul Sandu în 100 de zile este faptul că a dat jos guvernarea „Plahotniuc”. Cel puțin cu asta se laudă deputații din Blocul ACUM și cei din PSRM.

„Eu vreau să văd cu ce se poate lăuda opoziția în ultimele 100 de zile. Înafară de uzurparea puterii de stat și alte lucruri. Eu cred că am mișcat carul din loc, dacă stăm și ne amintim ce a fost cu 3 luni în urmă. Noi am reușit să eliberăm instituțiile statului. În teritorii, raioane există acele focare de rezistență, care este controlat politic de PD”, a declarat socialistul Grigore Novac.

„Nu am văzut niciun rezultat plauzibil. Tematici de dezoligarhizare. Este o resubordonare a instituțiilor statului. Pe departe nu este depolitizată. Să o luăm de la început, Curtea Constituțională, CNA-ul, toate instituțiile au nimerit sub influența politică a partidelor de la guvernare”, a declarat democratul Alexandru Jizdan.

Deputatul Octavian Țîcu spune că s-a reușit schimbarea, iar PD-istul Vladimir Cebotari crede că Maia Sandu va avea un raport succint. „Probabil va fi un raport de o pagină. Eu cred că vor fi doar câteva cuvinte: „Nu am reușit nimic”. Și cred că acest este tot conținutul care îl poate avea acest raport sau poate fi un raport foarte lung, care să conțină o listă foarte mare de cauze și scuze de ce nu au reușit nimic”.

În același timp deputatul din Blocul ACUM, Dan Perciun, recunoaște că Guvernul Sandu a avut și greșeli, dar și multe reușite.


Pub