Proiectul de lege privind reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii, propus spre consultare publică

Ministerul Justiției inițiază procesul de consultare publică asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii.

Foto: UNIMEDIA

Ministerul Justiției a precizat că proiectul de lege a fost actualizat în urma discuțiilor în cadrul Atelierului de lucru cu privire la reforma justiției, organizat cu suportul Comisiei Europene în cadrul proiectului de asistență tehnică TAIEX, desfășurat la Chișinău între 4-5 septembrie curent.

Ministerul Justiției, roagă părțile interesate să depună opinii scrise asupra proiectului de lege aprobat la 12 septembrie curent de către Guvern.

Ministerul Justiției va organiza o serie de dezbateri publice cu privire la proiectul de lege, în special dezbateri cu judecători, procurori, avocați și reprezentanți ai societății civile. Pe lângă persoanele vizate, Ministerul Justiției îndeamnă, inclusiv practicienii din sectorul justiției să-și exprime opiniile scrise privind proiectul de lege, atât ce ține de mecanismul de evaluare, cât și de modificările la codurile de procedură.

De asemenea, Ministerul Justiției a solicitat opinia Comisiei de la Veneția asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii în partea ce ține de mecanismul de evaluare și modificările privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Proiectul de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii și nota informativă pot fi consultate la următoarele link-uri:Proiectul proiectului Hotărîrii Guvernului privind aprobarea proiectului de Lege cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție și organelor procuraturii și Nota informativă.

Persoană de contact pentru opiniile scrise și alte aspecte ce țin de consultarea proiectului de lege: Victor Stratu, șef-adjunct interimar, Direcția elaborare acte normative, tel.: 0(22) 20 14 05, e-mail: victor.stratu@justice.gov.md.


Pub