Reacția oficială a Partidului „Șor” la reținerea de către CNA a Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova

În urma reținerii deputatelor din partea Partidului „Șor”, Marina Tauber și Reghina Apostolova, fracțiunea parlamentară, a venit cu o reacție în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Partidului „Șor”, „deputatele Partidului Politic ȘOR Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute luni după amiază, înainte de a le fi retrasă imunitatea, motivându-se că acestea ar fi încercat să fugă. În realitate, cele două deputate aveau preconizată o întrevedere cu alegătorii din orașul Orhei.

Procuratura menționează într-un comunicat de presă, după reținerea scandaloasă a Marinei Tauiber și Reghinei Apostolova, că acțiunea ar fi fost necesară pentru că cele două ar fi încercat să fugă. „Părăsirea incintei și deplasarea lor într-o direcție necunoscută, au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală”, se arată în comunicatul procuraturii.

În realitate, Marina Tauber și Reghina Apostolova erau la Orhei unde aveau preconizată o întâlnire cu alegătorii. Drept dovadă sunt și imaginile video de la reținerea Marinei Tauber în care aceasta este înconjurată de câteva zeci de persoane care protestează împotriva reținerii deputatei și încearcă să blocheze automobilul poliției.

„Noi am venit la oameni așa cum facem de fiecare dată când ne este complicat: cerem sfat din partea oamenilor. Noi am înțeles astăzi că sunt întreprinse măsuri ilegale împotriva noastră”, a spus Marina Tauber înainte de a fi urcată în mașina poliției.

Amintim că majoritatea parlamentară a retras astăzi imunitatea parlamentară a Marinei Tauber și Reghinei Apostolova.

Fracțiunea Partidului ȘOR califică aceste acțiuni abuzive drept răzbunare politică și tentativă de subminare a opoziției și oponenților politici ai actualei guvernări.”


Pub