22:28:42 19.04.2024
Stiri

VIDEO, DOC // ACORDUL de colaborare între ACUM și PSRM a fost SEMNAT. Ce prevede documentul pe care au insistat socialiștii

Politică 16.09.2019 18:54 Vizualizări1995 Autor: Ziarul National
VIDEO, DOC // ACORDUL de colaborare între ACUM și PSRM a fost SEMNAT. Ce prevede documentul pe care au insistat socialiștii


Mihai Popșoi de la Partidul Acțiune și Solidaritate, Alexandru Slusari de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Ion Ceban de la Partidul socialiștilor au semnat astăzi, la Parlament, o „înțelegere politică” între cele trei partide.

Documentul de 15 pagini ar urma să fie semnat ulterior de președintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu și spicherul Zinaida Greceanîi.

Socialistul Ceban a declarat că acordul conține „reformele” care urmează a fi realizate în „termen scurt, mediu sau lung” și „stabilește ce facem în campania electorală, ce facem după, prioritățile în domeniul social, economic și în cel al justiției”.

Una dintre prevederi se referă la faptul că cele trei partide nu vor face „atacuri la persoană” în campania electorală și nu vor susține candidați care au fost afiliați regimului oligarhic.

„Ca atare, am semnat azi o foie de parcurs pentru mai mult reforme. Nu este un acord între partide, este un acord instituțional, așa cum am propus. (...) Nu căutați nimic secret, nu sunt anexe secrete, nu sunt partajări”, a declarat Alexandru Slusari, adăugând că în document se face referire la acțiuni privind protejarea producătorului autohton, a agriculturii, businessului mic și mijlociu, descentralizarea etc.

Mihai Popșoi a adăugat că această „înțelegere politică tranzitorie” oferă Guvernului stabilitatea necesară pentru implementarea reformelor propuse.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md