(video) Porsche a început să producă noul Taycan într-o uzină care se află în interiorul alteia

După o perioadă de construcție mai mică de 48 de luni, Porsche a deschis o nouă platformă de producție pentru prima sa mașină sport electrică în cadrul uzinei sale din Zuffenhausen. Darea în exploatare a avut loc în această săptămână în faţa a 320 de oameni de afaceri, politicieni şi jurnalişti.

Foto: autoblog.md

Producția primelor vehicule pentru clienți a început după cum este programat în ziua de 9 septembrie 2019. Asamblarea are loc într-o „fabrică a viitorului” – flexibilă, conectată la rețea și folosind tehnologiile standardului Industry 4.0. Toate la un loc formează un pas suplimentar către „Zero Impact Factory”, o uzină de producţie auto care nu are niciun impact negativ asupra mediului. Astfel, orice Porsche Taycan care se produce nu necesită emanare de CO2 în atmosferă.

Pe lângă utilizarea energiei electrice din surse regenerabile și biogaz pentru a genera căldură, noile clădiri de producție sunt proiectate să fie extrem de eficiente din punct de vedere energetic. Alte exemple sunt vehiculele logistice alimentate electric, utilizarea căldurii care este generată în atelierul de vopsire, înverzirea zonelor de acoperiș și o abordare continuă și holistică a altor potențiale economii de resurse. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub