Socialiștii s-au lepădat de steluță? Strategie electorală sau zâzanie în PSRM

by D M
Distribuiti mai departe...

Simbolul PSRM, steaua cu cinci colțuri, a dispărut de pe banerele electorale ale socialiștilor. Iar zilele trecute, activiștii partidului împărțeau în stradă ziarul lui Ceban, candidatul PSRM pentru fotoliul de primar, în care, la fel, nu era nici un colț de steluță.

Despre aceasta scrie într-o postare pe facebook, Ion Diacov, candidatul „Partidului Nostru” pentru șefia Capitalei, care face trimitere la remarca vicepreședintelui PN, Ilian Cașu. Diacov vorbește în mesajul său despre două motive pentru care socialiștii au adoptat această poziție, unul dintre care este înrăutățirea relației dintre Ceban și Dodon, în urma înțelegerii pe care ultimul ar fi avut-o cu acoliții săi.

Putem presupune că este un semnal al tensionării relațiilor dintre Igor Dodon și Ivan Ceban. Puțin câte puțin, se confirmă zvonul că Igor Dodon s-a înțeles cu Andrei Năstase să-i lase primăria liderului DA.

Dar prin târg se vorbește și altceva…

Și anume că socialiștilor le-ar fi rușine să meargă în campanie pentru Chișinău cu simbolul partidului – steluța. Problema este că în Chișinău preferințele electorale sunt, în mare parte, de dreapta, iar socialiștii procedează acum șmecherește: renunță la steluță în speranța că vor atrage votul dreptei.”

Prin urmare, Diacov adaugă în postarea sa că nu rămâne decât de constatat că socialiștii țin la simbolurile ideologice, dar și la principiile socialiste, numai atunci când au nevoie de voturile electoratului de stânga.

PSRM este un cameleon politic. Vedem în ce mașini luxoase se plimbă, ce vacanțe scumpe își organizează și de câte ori au “împiedicat” construcția ilegală a clădirilor în Chișinău. Să împiedice cu adevărat, dar nu în mod cinic să-și facă PR, iar apoi să devină complice a activităților criminale”, a adăugat Diacov. 

Foarte bună observație a domnului Cașu referitor la dispariția steluței, simbolul PSRM, de pe bannerele electorale ale…

Опубликовано Ivan Diacov Суббота, 14 сентября 2019 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.