image
Sursa foto: theguardian.co.uk

O elevă de 14 ani s-a sinucis după ce profesoara a umilit-o în fața colegilor

O elevă de 14 ani din Kenya s-a spânzurat după ce profesoara sa a umilit-o în fața colegilor pentru că și-a pătat uniforma din cauza primei menstruații. Mama fetei susține că profesoara a jignit-o și a numit-o „murdară”, cerându-i să părăsească sala de clasă din Kabiangek, la vest de capitala Nairobi, conform The Guardian.

Fata a venit acasă și i-a povestit mamei ce s-a întâmplat, dar apoi, când aceasta a mers să ia apă, ea s-a sinucis. Situația a fost raportată la Poliție însă nu s-a luat nicio măsură.

Întâmplarea a scos în stradă sute de părinți care au protestat în fața școlii în care învăța eleva. Aceștia s-au arătat indignați de atitudinea dascălului dar și de lipsa de reacție a autorităților. Protestul părinților a fost însă reprimat violent de Poliție care a folosit gaze lacrimogene, transmite Digi24.

Cazul a readus în discuție o problemă majoră cu care se confruntă țările sărace din Africa. Din cauza lipsei banilor, femeile nu își permit absorbante în perioada menstruală. Multe eleve nu merg la școală din acest motiv și pierd anual 20% din programa școalară, conform unor date oficiale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: