Rosian Vasiloi propune schimbarea ecusoanelor pentru angajații Poliției de Frontieră

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, propune implementarea unui nou tip și unic ecuson nominal, pe care angajații Poliției de frontieră să-l poarte timpul serviciului, în baza căruia cetățenii să poată stabili identitatea angajatului Poliției de Frontieră, dar totodată și să le fie păstrate datele cu strict caracter personal.

Foto: Rosian Vasiloi/facebook

Rosian Vasiloi a propus trei variante pentru noile ecusoane a Poliției de Frontieră, urmând să fie ales unul cel mai potrivit dintre toate. Modelele au fost plasate pe pagina sa de facebook. Astfel, cetățenii vor putea ajuta la alegerea celui mai optimal ecuson pentru polițiștii de frontieră, astfel încât acesta să fie și modern, dar și comod.

Rosian Vasiloi / Sursa:Rosian Vasiloi/facebook

Potrivit șefului Poliției de |Frontieră, noul ecuson nominal trebuie să ofere posibilitatea cetățenilor să cunoască cu cine vorbesc atunci când au în față nu doar un om cu epoleți, dar și să le protejeze angajaților Poliției de Frontieră datele cu caracter personal.

„Ecusonul va conține logoul instituției, un numar care ar coincide cu seria legitimației de serviciu a angajatului... și nimic mai mult”, scrie Rosian Vasiloi pe pagina sa de facebook.

Ecuson / Sursa:Rosian Vasiloi/facebook

Sugestia șefului Poliției de Frontieră vine în contextul în care, în prezent, angajații Poliției de Frontieră sunt obligați să poarte legitimațiile de serviciu la vedere, iar acestea dețin vizibil date cu caracter personal, care ar putea fi folosite împotriva polițiștilor de frontieră, cât și în alte scopuri ilegale.

Ecuson / Sursa:Rosian Vasiloi

Pentru exemplificare, Rosian Vasiloi a făcut referire la cazul din 27 august 2018, „când în timp ce protestam alături de un grup de cetățeni în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt, am fost ridicați forțat de oameni necunoscuți și fără careva însemne, de unde puteam fi noi siguri că aceștea erau ,,oameni ai legii””, scrie pe pagina sa de facebook, Vasiloi.


Pub