Un cetățean moldovean, cu acte românești false, deportat din Franța

Un cetățean al Republicii Moldova, care deținea buletin românesc, a fost deportat din Franța. Documentul a fost descoperit în timpul verificării persoanei de către Poliția de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău.

Foto: http://www.border.gov.md

Potrivit Poliției de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău, incidentul a avut loc acum o zi, în jurul orei 20:10, la cursa Paris-Chișinău.

Conform procedurilor legale, polițiștii de frontieră au fost informați despre aflarea la bordul aeronavei a unui cetățean moldovean, în vârstă de 29 de ani, care a fost forțat de către autoritățile franceze să părăsească țara.

Persoana dată a fost însoțită până la ghișeul de control al actelor, unde la verificarea minuțioasă ale acestora s-a depistat buletinul românesc, care după formă și fond nu corespunde unui original. Din primele cercetări, cu ajutorul tehnicii din dotare, au fost confirmate bănuielile angajaților PF – buletinul este falsificat, scrie Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

În consecință, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare, iar persoana riscă să fie cercetată penal pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.


Pub