(foto) Naționala jurnaliștilor sportivi din Moldova - campioana turneului „Media Cup” din Druskininkai, Lituania la prima sa participare

Naționala jurnaliștilor sportivi a câștigat la prima sa participare turneul din Druskininkai, Lituania la care au participat 9 echipe. Competiția s-a desfășurat după sistem de competiție, fiecare echipă jucând între ei.

Foto: APSM

La final, echipa condusă de președintele APSM, Eduard Ciobanu a repurtat 8 victorii și o singură înfrângere, în ultima partidă cu gazdele, Lituania. Moldova devenise deja campioană cu 2 etape înainte de final. Totodată, echipa noastră a reușit să marcheze cele mai multe goluri ale turneului - 28, dar și să primească cele mai puține - 5.

Campioana Media Cup Druskininkai / Sursa:APSM

Primul meci, jurnaliștii moldoveni au jucat cu naționala Germaniei. Meciul s-a încheiat cu victoria APSM, 2:0.

Au urmat 2 partide grele. A învins puternica națională a Ucrainei, 1 la 0. Marcator, Ion Fuștei. Apoi, Belarus, cu 3:1, după ce la un moment dat pierdeau cu 0:1. Omagiatul zilei, Alexandru Fosa a egalat cu un șut frumos, apoi, directorul UNIMEDIA, Cristian Jardan a reușit dubla.

Competiția a continuat cu o nouă victorie de palmares cu Egipt - 6 la 0, după care a urmat o victorie grea cu 2 la 0 în fața Rusiei. Letonia a fost învinsă cu 6 la 2, iar pseudo-finala turneului, Moldova - Armenia a fost câștigată de echipa noastră cu 2 la 0. În urma acestei victorii, Moldova și-a asigurat victoria în turneu.

Campioana Media Cup Druskininkai / Sursa:APSM

Ultimele 2 partide, s-au jucat în compania puternicii echipe a Kazahstanului, victorie cu 3 la 1, iar în ultimul meci, Moldova a fost pentru prima oară învinsă de gazde, Lituania, 0:1.

Cu 8 victorii și doar o înfrângere, Moldova a acumulat 24 de puncte și a câștigat a 11-a Ediție a Turneului „Media Cup” din Druskininkai, Lituania la care a participat pentru prima dată. De asemenea, selecționata condusă de șeful APSM; Eduard Ciobanu a reușit să marcheze 26 de goluri și să primească doar 5.

Echipa Moldovei a fost reprezentată de Alexandru Fosa (Jurnal TV), Veaceslav Burghelea (RTR Moldova), Ion Fuștei (Prime TV), Alexandru Russu (revista Sport în Moldova), Cristian Jardan (UNIMEDIA), Alex Luca (Prime TV), Vladimir Horoshilov (TCB Tiraspol), Andrei Boligar (TV PPT Tiraspol) și șeful Delegației, Eduard Ciobanu, președintele APSM.

Deplasarea echipei din Moldova a fost realizată cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Petrom Moldova și Panda Tur!


Pub