O actriță din SUA, condamnată la 14 zile închisoare şi o amendă de 30 000 dolari pentru că a dat mită

PE SCURT

Actriţa Felicity Huffman, celebră pentru rolul său în serialul „Neveste disperate”, a fost condamnată la 14 zile de închisoare pentru că a dat mită sperând ca fiica sa să fie acceptată la o universitate de elită din Statele Unite.

Vedeta a primit de asemenea şi o amendă în valoare de 30.000 de dolari şi 250 de ore în folosul comunităţii.

PE LUNG

Scandalul a ieşit la iveală în lună martie, când autorităţile au publicat detalii, despre felul în care copiii mai multor celebrităţi erau admiși la facultăţi prestigioase, trișând la testele de care se ţine seama la admitere ori la probele sportive.

În luna mai, actriţa a fost dusă în faţa unui judecător din Boston, unde, cu lacrimi în ochi, a pledat “vinovat”, recunoscând că a dat mită 15.000 de dolari, pentru a modifica nota finală a fiicei sale, în speranţa că acest lucru îi va asigura un loc la una dintre universităţile americane de top.

Conform anchetatorilor, Felicity Huffman a fost înregistrată în timp ce discuta cu soţul despre fraudarea testului susţinut de fiica lor. Actrița ar fi avut o aşa-zisă “contribuţie caritabilă” de 15.000 de dolari pentru a obţine admiterea frauduloasă a fiicei cele mari. Inițial s-ar fi gândit să repete înşelătoria şi în beneficiul fiicei mai mici, dar s-a răzgândit. Soțul lui Huffman, și el actor, nu a fost pus sub acuzare.

Sursa: Stirileprotv.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.