Stop cadru: Voronin îi sugerează Ambasadei SUA să se mute în „Casa Albă”, care ar aparține lui Vlad Plahotniuc

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, le sugerează celor de la Ambasada Americii să se mute în „Casa Albă” din cartierul Telecentru, care ar aparține fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

„Da este construită acolo mai sus, în cartierul unde trăiesc toți oamenii „săraci”, așa numita „Casa Albă”, care se spune că e a lui Plahotniuc. La Washington e Casa Albă, acolo tot e Casa Albă, de ce să nu treacă tot în Casa Albă? Să o cumpere. Să lase stadionul în pace, să facă un stadion frumos de 30 de mii de locuri, cu acoperiș, teren artificial. Noi am vrut să construim, dar nu am avut timp, noi am plecat de la guvernare”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

UNIMEDIA amintește că procesul de vânzare a terenului fostului stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA a fost lansat juridic în anul 2015 de către Guvernul condus de Chiril Gaburici. A fost efectuată o inspecție de către experţi din Washington și imediat după, în 2015, Guvernul Republicii Moldova a dat Guvernului SUA aceptul oficial pentru vînzarea terenului.

Proiectul de lege a fost votat de majoritatea deputaților și a fost trimis spre promulgare către Igor Dodon în octombrie 2018.

Pe terenul unde este amplasat Stadionul Republican ar putea fi construit un nou sediu al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007, iar în locul stadionului urma să fie construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri cu parcare și un hotel.

Cum arată așa zisa Casă Albă de la Telecentru poți vedea aici.


Pub