Anunț de ultimă oră despre incendiul de vegetaţie care a dus la evacuarea unui oraș din Grecia

Incendiul de vegetaţie care amenința locuințele din orașul de coastă Lagonissi, situat la sud de capitala greacă, a fost controlat înainte de a afecta casele localnicilor, a anunțat serviciul de pompieri de la Atena, citat de Mediafax.

Foto: digi24.ro

Pompierii din Grecia au ordonat vineri evacuarea locuitorilor din Lagonissi, un oraş aflat la aproximativ 30 km sud de Atena, în regiunea Attica, în urma unui incendiu de vegetaţie care amenință casele oamenilor, au anunţat autorităţile, potrivit presei locale.

Două autospeciale de pompieri, patru elicoptere şi 25 de pompieri au fost mobilizați în zonă pentru a combate incendiul, deși eforturile lor sunt împiedicate de vânturile puternice.

Mai multe forțe li s-au alăturat în timpul zilei, în timp ce o porțiune a autostrăzii Atena-Sounio a fost închisă traficului.

„Vântul este foarte, foarte puternic, iar focul ameninţă zonele rezidențiale. Vă rugăm să ne ajutați să evacuăm zona”, a declarat primarul Petros Filippou pentru Skai TV.

Rapoartele inițiale sugerau că incendiul s-a produs în orașul vecin, Saronida.

Acesta este al patrulea incendiu de vegetaţie care a izbucnit încă de vineri dimineață, pe fondul vânturilor puternice și din cauza secetei.

Un alt incendiu care a afectat oraşul Maraton, situat la nord-est de Atena, a fost controlat, în timp ce eforturile de combatere a incendiilor continuă în Hania, Creta și pe insula Chios.


Pub