Ucraina se pregăteşte pentru un nou schimb de prizonieri cu Rusia

Ucraina se pregăteşte pentru un nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunţat vineri preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski, la câteva zile după ce în total 70 de prizonieri au constituit obiect de schimb între cele două părţi, informează Agerpres.

Foto: digi24.ro

„După eliberarea prizonierilor noştri politici şi marinarilor noştri, pregătim o nouă listă şi aşteptăm următoarea etapă pentru un schimb de prizonieri", a spus Zelenski, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

Zelenski, care a fost învestit în urmă cu numai patru luni, a declarat că încheierea conflictului armat cu rebelii din estul Ucrainei susţinuţi de Rusia constituie o prioritate a mandatului său de preşedinte.

Ca parte a efortului de pace, armata ucraineană a dezangajat efective în unele zone, fiind planificată continuarea eforturilor în acest sens.

„Dezangajăm trupe în (oraşul) Stanîţia Luhanska. Acolo nu se trage. Am început construirea unui pod acolo", a declarat Zelenski într-un discurs în timpul întrevederii sale cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, la Kiev. Finlanda deţine în prezent preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

"Următoarea etapă este dezangajarea forţelor în Petrivske şi Zolote. Cred că vom rezolva această problemă în următoarele săptămâni", a mai spus Zelenski.


Pub